Neem contact met me op: 06-17 36 66 48 info@penpaints.nl

Over mij

Mijn naam is Stephan Peters, ik ben beeldend kunstenaar. Mijn bedrijf heet PENpaints, oftewel: PEN schildert. Pen is de bijnaam die mijn  moeder mij gegeven heeft toen ik als pasgeborene na 3 maanden in de couveuse eindelijk thuis kwam. Op dat moment was het liedje ‘Pennies from heaven’ op de radio. Sindsdien noemen familie en vrienden mij Pen.

Ik ben een geboren en getogen Apeldoorner en had al vroeg interesse in beeldende kunst. Terwijl mijn vriendjes op het voetbalveld stonden, was ik op zaterdag te vinden in het atelier van de Apeldoornse beeldend kunstenaar Hanspeter Nagtegaal.

Na het behalen van mijn HAVO diploma ging ik naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ik studeerde daar in 1993 cum laude af in de richtingen ‘vrije schilderkunst’ en ‘grafiek’.

Mijn atelier had ik in die tijd middenin het prachtige Amstelpark in Amsterdam. Daar begon ik met het geven van model teken- en schilderles.

In 1994 trouwde ik in Amsterdam met mijn vrouw, Marlies Musch. We kregen 2 kinderen, Tijs en Rosa. In 2000 verhuisden we met zijn vieren naar Apeldoorn. Het verlangen naar meer ruimte voor onszelf en onze kinderen deed ons hiertoe besluiten.

Sinds 1996 verdiep ik me in het (Tibetaans) Boeddhisme. Dit thema speelt dan ook een rol in veel van mijn werk.

In Apeldoorn vond ik in het oude HTS-gebouw aan de Condorweg een prachtige plek voor mijn atelier. Daar werk ik aan mijn portretopdrachten en mijn vrije werk. Sinds 2001 geef ik model teken-en schilderles in mijn atelier. Daarnaast geef ik al meer dan 10 jaar les bij Markant en Stichting ‘k Leef.

Sinds ik in Apeldoorn woon ben ik lid van Ateliers Apeldoorn, waar ik regelmatig exposeer.

In Apeldoorn heb ik diverse grote projecten gedaan, o.a. het ontwerp voor de opening van het CODA museum (2004), 66 verdiepingen in trappenhuizen van 6 flats (2004-2012), het beschilderen van de gevel van woon-zorgcentrum Sint Hubertus (2010) en muurschilderingen in appartementen-complexen aan de Ravenweg (2016).

Meer informatie over deze projecten en mijn andere werkzaamheden vind je elders op mijn website.