Neem contact met me op: 06-17 36 66 48 info@penpaints.nl

Beelden en Monumenten

Voor de totstandkoming van ontwerpen voor beelden en monumenten werk ik samen met de toekomstige consumenten van deze kunst. Ik vind het belangrijk dat deze mensen zich ‘mede-eigenaar’ van het object voelen. Mijn ruimtelijk werk is te vinden in Apeldoorn, De Vecht en Nijbroek en Arnhem.

De projecten in De Vecht en Nijbroek waren wel heel bijzonder. Hier ontwierp ik monumenten voor de door de MKZ crisis getroffen bevolking. In deze voormalige ‘Driehoek des doods’ zijn in deze periode veel veeteeltbedrijven op een radicale manier ontruimt met traumatische gevolgen voor zowel de boeren als hun kinderen. Voor de gevelmuur van de basisschool in Nijbroek heb ik een ‘Toverboek’ van glashelder perspex gemaakt met daarin de gegraveerde zelfportretten van de kinderen. Door de verandering van de stand van de zon bewegen de zelfportretten over de muur. Voor de basisschool in het dorp De Vecht maakte ik een transparant ‘windei’ waarin de namen en toekomstige beroepen van de kinderen gegraveerd staan. Dit ei draaide door de kracht van de wind.

In Apeldoorn ontwierp ik in samenwerking met collega Susan Nieboer het 9 meter hoge beeld ‘ZuidHaan’. Hier zwengt een metalen haan 360 graden rond, voortbewogen door de wind. De haan beweegt boven een metalen ‘wolkenbos’. Dit alles staat in de binnentuin van appartementencomplex Zuiderpoort in Apeldoorn.

Voor het project ‘Zon op Zuid’ in Arnhem liet ik 300 leerlingen van omliggende basisscholen de verschillende winkels van het lokale winkelcentrum bezoeken. Daar gingen de kinderen aan de slag met het maken van tekeningen van wat ze in de winkels zagen. Met deze kindertekeningen beschilderde ik zelfgemaakte lampenkappen, die daarna in de galerij boven het winkelcentrum kwamen te hangen.

Projecten