Neem contact met me op: 06-17 36 66 48 info@penpaints.nl

Workshops op scholen

Veel basisschoolkinderen en middelbare scholieren kennen mijn gezicht. Als kunstenaar geef ik al jaren workshops op bijna alle scholen in Apeldoorn en omgeving. In mijn zelfontwikkelde workshops laat ik de leerlingen op allerlei manieren kunst beleven.

Voor basisscholen kun je denken aan de volgende mogelijkheden:

  • Kinderen voelen zich echte kunstenaars tijdens het project Reizend Atelier, waarin ze op echt schildersdoek en achter een echte schildersezel aan de slag kunnen. Met de resultaten maken we een heuse expositie in het CODA-museum in Apeldoorn.
  • Schilderen als Van Gogh; waarin het schilderij De Aardappeleters centraal staat. Kinderen poseren als de aardappeleters terwijl hun klasgenootjes hen naschilderen.
  • De Tekentafel; een workshop voor kleuters waarin ze met houtskool rechtstreeks op een tafel mogen tekenen.
  • In samenwerking met De Brede School Apeldoorn bied ik de workshop Schilderen als een Kunstenaar aan, waarin kinderen op groot formaat schilderijen maken met acrylverf. Als afsluiting gaan we aan de slag met bewoners van een woon-zorgcentrum in Apeldoorn. Zo ontmoet jong oud in de kunst.

Voor het voortgezet onderwijs geef ik o.a. de volgende workshops:

  • In mijn workshop Streetart behandel ik met middelbare scholieren de geschiedenis van de muurschilderkunst. Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van een eigen graffiti ontwerp. En als we een geschikte muur kunnen vinden, voeren we dit ontwerp daadwerkelijk uit.
  • In viertallen schilderen we een levensgrote portretten, die daarna wordt geëxposeerd in de school.
  • Met scholieren techniek bouwen we kunstzinnige 3-D objecten in de workshop Monumentaal.

Maar dit is nog lang niet alles! Wilt u precies weten wat er allemaal mogelijk is, neemt u dan contact met mij op om tot een mooi kunstzinnig plan te komen voor uw leerlingen!

Workshop – Leerlingen Voortgezet Onderwijs Samen Grote Portretten Schilderen – Apeldoorn