Neem contact met me op: 06-17 36 66 48 info@penpaints.nl

Model- en portretschilderen voor iedereen!

Al sinds 1990 geef ik teken- en schilderles in mijn atelier in vrijwel alle denkbare technieken en materialen. Tijdens mijn lessen staan kijken en zien centraal. We tekenen en schilderen naar waarneming.

Eén van de meest klassieke manieren om dit te doen is het werken naar een model. De oude meesters oefenden op deze manier het inschatten van verhoudingen, waarnemen van licht en donker, massa en compositie. Deze manier van werken ligt aan de basis van heel veel grote kunstwerken uit de kunsthistorie. Dit vak wordt niet voor niets minimaal 4 uur per week gegeven op alle kunstacademies.

Als cursist bij mij hoef je absoluut geen meester te zijn om deze cursus te kunnen volgen. Met oneindig veel teken- en schildertechnieken, zoals inkt, grafiet, acryl- en olieverf, pastel etc., kun je het model in beeld brengen. Deze manier van werken valt prima te combineren met je eigen, misschien wel abstracte, manier van werken.

Tijdens de teken- en schilderles zijn plezier en humor heel belangrijk. In de ontspannen sfeer van mijn atelier help ik je over je kunstzinnige schroom heen en zorg ik ervoor dat je contact kunt maken met je eigen creatieve mogelijkheden. Op deze manier ontwikkel je een eigen handschrift.

Naast lessen in mijn eigen atelier geef ik ook lessen bij Gigant.

Modeltekenles In Atelier, Apeldoorn 2016

Details

Niveau

De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. In de praktijk blijkt dat we veel van elkaar kunnen leren.

Tijden

De lessen in mijn atelier aan de Condorweg zijn op:
woensdagochtenden van 9.00 uur tot 12.00 uur, en op:
woensdagavonden van 19.45 uur tot 22.15 uur.

Kosten

De kosten zijn € 100,00 voor een blok van 8 lessen, inclusief model en exclusief materiaalkosten. Na 8 lessen kun je de lesblokken steeds verlengen. Instromen is het hele jaar mogelijk, mits er plek is. Verschillende soorten papier van groot formaat zijn te koop in mijn atelier. In overleg geef ik je advies over de te gebruiken materialen.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie (ook over eventuele wachtlijst.)