Neem contact met me op: 06-17 36 66 48 info@penpaints.nl

Trappenhuis Gentiaanflat Apeldoorn

De schilderingen in de trappenhuizen van de flats Het Sluisje, De Gentiaanflat en De Moerbosch aan de Gentiaanstraat in Apeldoorn kwamen tot stand met behulp van kindertekeningen van wel 300 kinderen uit de buurt.

Naar aanleiding van thema’s gingen zij thuis en op school creatief aan de slag. Voor Het Sluisje was het thema ‘Mijn flat is een zee’, voor De Gentiaanflat ‘Mijn flat is een berg’ en voor De Moerbosch ‘Mijn flat is een oerbos’. Deze tekeningen heb ik in de schilderingen in de trappenhuizen verwerkt.

Er ontstond een speels en aantrekkelijk doorlopend ontwerp van de begane grond tot de 10e verdieping. Als je het trappenhuis van Het Sluisje inloopt bevind je je eerst op de bodem van de zee. Naarmate je verder naar boven ‘zwemt’ kom je uiteindelijk op de tiende verdieping boven de zeespiegel uit. Bij de Gentiaanflat sta je op de begane grond aan de voet van de berg en ‘klim’ je omhoog naar de bergtop op de tiende verdieping.

Door op deze manier de jeugd te betrekken bij het creatieve proces voelden kinderen zich mede-eigenaar van het kunstwerk en was er minder sprake van vandalisme.